THUISZORG

Patiënten worden steeds vaker en steeds langer in de thuissituatie verzorgd. Vele patiënten hebben aangepaste materialen nodig om aan hun noden tegemoet te komen. Het is echter niet steeds evident om de juiste diensten en producten tijdig ter plekke te krijgen en zo mensen kwaliteitsvol thuis te laten verblijven en te verzorgen.

Uit die ervaring is Zorgpunt opgestart. Zorgpunt is een netwerk van meer dan 145 Zorgpunt apotheken in Vlaanderen die gespecialiseerd zijn in thuiszorgmateriaal en de daarbij horende dienstverlening.

De Zorgpunt apotheken zijn geen klassieke thuiszorgwinkels, maar advies- en verkooppunten.

De Aa.Pharma apotheken maken deel uit van dit netwerk .

Wij verhuren een uniek gamma van kwalitatieve thuiszorgmaterialen die na elk gebruik professioneel gereinigd worden volgens de Europese normen.

De materialen worden aan huis geleverd binnen 24 uur, ook in het weekend en op feestdagen. Afhaling van rolstoel, rollator of toiletstoel kan ook gewoon bij ons in de apotheek.

Graag meer informatie in verband met de materialen die we verhuren? Neem een kijkje op zorgpunt.eu

Wij verzorgen de administratie voor de terugbetaling van mobiliteitshulpmiddelen zoals onder meer rolstoel, rollator, looprek, elektrische scooter. Deze dienst (administratieve opvolging, bezoek bandagist) is gratis.

Indien u meent recht te hebben op een hulpmiddel als patiënt, laat u het formulier dat wij u bezorgen, invullen door uw huisarts en wij zorgen voor de rest. Rollator of looprek kunnen onmiddellijk meegenomen worden na het inleveren van de ingevulde papieren. Voor een rolstoel komt er een bandagist langs bij u thuis en krijgt u, indien gewenst, een voorlopig huurmodel mee.

Naast mobiliteitshulpmiddelen heeft zorgpunt ook een samenwerking met Kinerent. KINERENT BVBA is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het verhuren van paramedisch hulpmateriaal voor de revalidatie thuis. Dat wordt door een kinesist thuis geleverd, geïnstalleerd en uitgelegd.

Wij zijn ervan overtuigd dat we met deze dienstverlening een meerwaarde kunnen bieden. We bieden een snelle levering van kwaliteitsvol materiaal aan marktconforme prijzen en u hoeft de verplaatsing naar de (verder gelegen) klassieke thuiszorgwinkel niet meer te maken.

Meer informatie over aanbod of prijzen : contacteer ons!

Daarnaast bieden alle Aa.Pharma vestigingen een uitgebreid gamma hulpmiddelen aan. Alle materialen, die wij aanbieden, voldoen aan de strengste kwaliteitsnormen en worden begeleid met deskundig advies.

Een aantal hulpmiddelen kunnen zowel gehuurd als aangekocht worden naar eigen behoefte.

U kan bij ons terecht voor:

 • Hulp bij lopen en verplaatsing: krukken, wandelstokken, rolstoelen, looprekjes, rollators…
 • Hulp bij hygiëne: toiletstoelen, toiletverhoger, incontinentiemateriaal, matrasbescherming,…
 • Hulp bij doorligwonden: Tempur® kussens, matrassen, hielbeschermers,…
 • Technische hulpmiddelen: drinkbeker, medicatiedozen, bestek, …
 • Meetapparatuur: bloeddrukmeter, glucosemeter, thermometers…
 • Hulp bij ademhaling: kwaliteitsvolle aerosoltoestellen en aerosoltoebehoren op maat van de patiënt (masker, mondstuk,…), luchtbevochtiger, medische gasvormige zuurstof,…
 • Moeder en kind: digitale babyweegschaal, refluxbedje, plaswekker, afkolfapparaten van MEDELA,…
 • Revalidatiehulpen: hometrainers,…
 • Badkamerhulpmiddelen: badzitjes, badmatten, handgrepen,…
 • Steunkousen bij spataders, zware benen of oedeem
 • Stomamateriaal
 • Braces, steunverbanden, orthopedische verbanden…
In sommige gevallen is terugbetaling door uw hospitalisatieverzekering mogelijk. U weet niet waar u iets kan vinden?? Vraag het ons!