Aa.Pharma Turnhout

Aa.Pharma Oud-Turnhout

Aa.Pharma Oosthoven

Ons verhaal

Apotheek Robrechts-Vermeersch in Turnhout, Apotheek Smits-Robrechts in het centrum van Oud-Turnhout en Apotheek Stas in Oosthoven, Oud-Turnhout zijn al gedurende vele jaren gevestigde waarden in de streek.

In de 2 apotheken van de Familie Robrechts stond een generatiewissel gepland. De 2 kleindochters, Annelies en Ruth, van de apotheker stichter, Marcel Robrechts, zouden de apotheek van hun respectievelijke moeders Katrien en Lut overnemen. Naar aanleiding van die geplande overnames, werd in het najaar van 2017 een inhoudelijk debat rond ‘samenwerking’ opgestart tussen de 3 apotheken die al een hele tijd goede onderlinge contacten onderhielden.

We voelden allen aan dat de uitdagingen die ons beroep tegemoet komen, veel beter samen dan alleen kunnen gedragen worden. Uiteenlopende taken op het kruispunt van wetenschap, management, sociale vaardigheden en samenwerking met andere zorgverleners zullen meer dan ooit gecombineerd moeten worden. Het evenwicht in de work-life balans werd ook een cruciale factor genoemd door alle betrokkenen. Er werd 2 jaar hard gewerkt en nagedacht achter de schermen. Stilaan groeide het vertrouwen tussen de verschillende partijen en daarmee het voortschrijdend inzicht dat de som van 1+1+1 veel groter is dan 3!

En zo werd Aa.Pharma geboren, een koepel van 3 apotheken, die vanaf 1 januari 2020 samen gerund wordt door de 3 apothekers-eigenaars, Annelies Robrechts, Ruth Smits en Dieter Stas.

De liefde voor het apothekersberoep, de gedrevenheid om kwaliteitsvolle zorg te leveren en de microbe van het ondernemen met een blik op de toekomst binden ons. Wij hebben er héél veel goesting in en zullen ons uiterste best (blijven) doen, samen met onze teamleden, om goede huisapothekers te zijn voor al onze patiënten!