ASSORTIMENT

Klassieke Geneesmiddelen

Met klassieke geneesmiddelen bedoelen we:

  • Voorschriftplichtige geneesmiddelen
  • Geneesmiddelen die verkrijgbaar zijn zonder voorschrift
  • Magistrale bereidingen
  • Huisbereidingen

Wij beschikken over een zeer ruim assortiment, waarbij we de aanwezige voorraad continu aanpassen aan de vraag van onze patiënten.

Cosmetica

Wij hebben een groot assortiment cosmetica en verzorgingsproducten in voorraad. Sommige gamma’s kan je niet in alle 3 de apotheken vinden, maar je kan wel alles in je vertrouwde apotheek bestellen. Widmer, Eucerine, La Roche Posay, Avene, Vichy, Bioderma, Les Couleurs Noirs, Bodysol, Dermalex, Mustella, Galenco, Roger&Gallet, … en nog veel meer kan je vinden in onze apotheken. Daarnaast hebben we een eigen huismerk : MINERALIS, een uiterst doeltreffende lijn verzorgingsproducten , met zorg samengesteld met natuurlijke bio-marine bestanddelen.

> Huidanalyse

Dierengeneesmiddelen

Uw dieren verdienen de beste zorgen!
Alle voorschriftplichtige geneesmiddelen voor uw dieren zijn verkrijgbaar in de apotheek mits voorschrift van uw dierenarts.

Daarnaast hebben we ook voorschriftvrije geneesmiddelen in voorraad, zoals ontwormingsmiddelen en middelen tegen vlooien en teken. Ook verzorgingsproducten voor hond en kat zijn te verkrijgen

Voedingssupplementen

Wat is een voedingssupplement?
Een voedingssupplement is een voedingsmiddel dat bedoeld is al aanvulling op de normale voeding. Het is een geconcentreerde bron van één of meerdere vitaminen, mineralen of andere nutriënten met een voedingskundige of fysiologisch effect.

Een aparte groep vormt hier de sportvoeding. We bieden een uitgebreid gamma supplementen voor sporters aan, begeleid met deskundig advies.

Alleen op de markt correct geregistreerde producten mogen in de apotheek verkocht worden omdat van deze producten de inhoud en de werking verzekerd zijn. Deze producten dragen een NUTnummer. Voor dergelijke producten kan de apotheker garant staan en u met de nodige adviezen begeleiden.

Opgelet dus met voedingssupplementen die her en der verkocht worden en waar geen enkele wetenschappelijke basis of grondige analyse gegarandeerd wordt!

Homeopathie

Wat is homeopathie?
Homeopathie is een alternatieve holistische (mens centraal) geneeswijze.

Een homeopathisch medicijn is gebaseerd op het maken van verdunningen van standaard producten, meestal rechtstreeks uit de natuur onttrokken zoals mineralen, planten, dieren en zelfs uit stoffen die geproduceerd worden bij bepaalde ziektes.

De meeste kwaliteitsmerken van homeopathische producten zijn voorradig in de apotheek. Ook homeopathische bereidingen kunnen we u afleveren.

Een aantal van de homeopathische geneesmiddelen kunnen genieten van een gedeeltelijke terugbetaling door sommige ziekenfondsen.

Baby en mama

Borstvoeding geniet ongetwijfeld de voorkeur als start voor de baby.

U kan in de apotheek terecht voor huur én aankoop van de nieuwste generatie borstpompen van Medela, voor alle bijhorigheden die nodig kunnen zijn als je borstvoeding geeft én voor deskundige uitleg als er vragen zijn. Ook de verzorgingsproducten voor de mama zijn in voorraad.

Vroeg of laat schakelen de meeste mama’s over op flesvoeding. Voor elke baby is er een geschikte voeding te vinden! Soms is het wat zoeken, maar voor bijna elk probleem is er een oplossing!
Wij willen graag elke jonge moeder die vragen heeft, begeleiden vanuit de ervaring die we hebben opgebouwd in de loop der jaren.
U vindt in de apotheek ook een uitgebreid assortiment van papflessen, speentjes en fopspenen.

Je baby verzorgen? Daarvoor heb je aangepaste verzorgingsproducten voor baby’s nodig. Zeker aangezien hun huid erg kwetsbaar is, dienen deze producten hypo-allergeen te zijn, niet uitdrogend en bij voorkeur geen parfum te bevatten. Onze gamma’s babyproducten voldoen aan al die eisen.